28 november 2012

Grootouderfeest

En toen was het zo ver... Vol spanning keken de koetje, boertjes, boerinnetjes uit naar het grote feest. Hun optreden. Het kon niet snel genoeg komen. Aan hun gezichten te zien, viel dit reuze mee. Het was volop genieten. Alle kinderen (en hun juf) waren tevreden. Ze verdienen een grote pluim!!! Maar een even grote pluim voor de kippen en de haantjes, de vakens en de bokken.

Ook bedankt aan de vele vrijwilligers voor het bakken van de taarten en de mensen die geholpen hebben met het bedelen van de koffie en de taart.

Toch heb ik nog een vraagje aan de grootouders. Ik heb helaas geen foto's kunnen trekken. Zijn er mensen die mooie foto's hebben, zodat ik deze ook op de blog kan plaatsen? Je mag ze steeds doorsturen naar tweedekleuterettelgem@hotmail.com. Alvast bedankt!!!

 

20:05 Gepost door Lindsey Ballière in 06) Grootouders - de boerderij | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10 november 2012

Boerderijbezoek

Op donderdagmiddag was het eindelijk zover. Het bezoek aan een ECHTE boerderij. De kinderen waren heel erg enthousiast!!! In de voormiddag hadden we vragen gezocht. We tekenden de vragen zodat we ze beter zouden onthouden en zodat we nog eens konden spieken tijdens het bezoek. De kinderen gaven hun ogen de kost.

Als voorbereiding keken we naar twee filmpjes. Zo wisten de kinderen al een paar dingen voor ze op de boerderij kwamen. Terug in de klas vergeleken we de filmpjes met wat we op de echte boerderij gezien hadden.

Als afsluiter van het bezoek, kochten we verse melk. De volgende deden we een smaaktest. Smaakt verse melk anders dan de melk uit onze flesjes op school? De een merkte een groot verschil op, de ander vond dat dit hetzelfde was. Maar allemaal vonden ze de melk super lekker. 

Na de smaaktest kwam de grootste verrassing van allemaal. Wat moesten we doen met de overschot van de melk? Hadden we teveel gekocht? Nee hoor, met de rest van de melk, maakten we pudding. Mmmmm, lekker!!! Jammergenoeg waren we zo onder de indruk van de smaak, dat we het fototoestel uit het oog verloren.

 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize your own slideshow

13:43 Gepost door Lindsey Ballière in 06) Grootouders - de boerderij, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07 november 2012

Grootouderfeest - boerderij

Wij zijn gestart met het thema grootouders. Voor het feest werken we rond het boekje "klein, fijn spinnetje". Klein, fijn Spinnetje woont op de boerderij en wordt door de wind langs allerlei dieren geblazen.

Onze eigen oma, opa, meme, pepe, moeke, vake,... staat centraal. Daarnaast gaan we ook een kijken hoe het er op de boerderij aan toe gaat. We gaan eens een kijkje nemen op een echte boerderij. En we gaan ook eens kijken hoe de koeien vroeger gemolken werden (met de hand) of hoe het via een melkrobot gebeurt. Dit zien we aan de hand van filmpjes. Deze filmpjes bekeken we in de klas. "Een koe melken met de hand en in een melkput" en "Melken met een melkrobot".
Er staan dus boeiende weken voor de deur.

17:26 Gepost door Lindsey Ballière in 06) Grootouders - de boerderij, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |