16 januari 2013

Thema ingepakt

 

Na de vakantie leek het leuk om nog even verder in de ingepakte sfeer te blijven. De rolletjes plakband passeren dan ook aan de lopende band. Pakje maken, geven, krijgen en opendoen. Ze krijgen er niet genoeg van. De pretoogjes waren dan ook onbeschrijflijk toen de kinderen hun ingepakt tussendoortje zagen. Super!!!

We merkten ook op dat we heel veel inpakken omdat het handig of noodzakelijk is. Bijvoorbeeld in met  brooddoos, onze koekjesdoos, …  We pakken onszelf in om geen koud te hebben.

Daarna zagen we dat ook de natuur inpakt. De kinderen maakten dan ook kennis met het speciale fruit “Physalis”. Kangoeroe was er dan ook snel bij om te zeggen dat dit gezond is.  

Gelukkig konden we nog net wat sneeuw bestellen in dit thema. Want ook sneeuw pakt in. Dit hebben we allemaal goed ondervonden. We ontdekten de leuke en minder leuke kanten. Van de leuke momenten zijn foto’s te zien op de blog van juf Gerlinde, de link staat onderaan rechts.

We maakten ook kennis met Christo. Hij pakt zetel, moto’s,… in, maar ook gebouwen, eilanden, rivieren,… Dat deed ons er aan denken dat we onze bouwwerken in de bouwhoek ook kunnen inpakken.

We zijn klein begonnen en maakten al vier kunstwerken. We pakten in met snippers, een doek en touw, zilverpapier en gipsverband. We zoeken nog een leuke plaats zodat de kunstwerken te bewonderen zijn.

15:00 Gepost door Lindsey Ballière in 09) Ingepakt, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |