10 november 2012

Boerderijbezoek

Op donderdagmiddag was het eindelijk zover. Het bezoek aan een ECHTE boerderij. De kinderen waren heel erg enthousiast!!! In de voormiddag hadden we vragen gezocht. We tekenden de vragen zodat we ze beter zouden onthouden en zodat we nog eens konden spieken tijdens het bezoek. De kinderen gaven hun ogen de kost.

Als voorbereiding keken we naar twee filmpjes. Zo wisten de kinderen al een paar dingen voor ze op de boerderij kwamen. Terug in de klas vergeleken we de filmpjes met wat we op de echte boerderij gezien hadden.

Als afsluiter van het bezoek, kochten we verse melk. De volgende deden we een smaaktest. Smaakt verse melk anders dan de melk uit onze flesjes op school? De een merkte een groot verschil op, de ander vond dat dit hetzelfde was. Maar allemaal vonden ze de melk super lekker. 

Na de smaaktest kwam de grootste verrassing van allemaal. Wat moesten we doen met de overschot van de melk? Hadden we teveel gekocht? Nee hoor, met de rest van de melk, maakten we pudding. Mmmmm, lekker!!! Jammergenoeg waren we zo onder de indruk van de smaak, dat we het fototoestel uit het oog verloren.

 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize your own slideshow

13:43 Gepost door Lindsey Ballière in 06) Grootouders - de boerderij, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.