28 november 2012

Voorleesweek

Deze week besteden we speciaal aandacht aan de voorleesweek. Onder het motto: "Voorlezen...het leukste kwartiertje van de dag!" Konden de kinderen op dinsdag naar een verhaal op het activboard in de klas van juf Caroline kijken. Daarnaast krijgen ze van elke kleuterjuf nog een verhaal te horen. Op dinsdag vertelde ik hen een verhaal, op donderdag komt juf Karine op bezoek met een boek en vrijdag is juf Amanda aan de beurt. 

De juffen die kunnen wel goed voorlezen, maar onze kinderen die kunnen goed vertellen. Zo mochten ze op woesdag hun eigen boek meebrengen en dit boek vertellen aan een vriendje in de klas. Zo maakten de kinderen kennis met een leuke variatie aan boeken. Een kwartierje vonden ze niet genoeg, daarom hebben we na de speeltijd nog een kwartiertje ingelast.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A picture slideshow by Smilebox

20:19 Gepost door Lindsey Ballière | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grootouderfeest

En toen was het zo ver... Vol spanning keken de koetje, boertjes, boerinnetjes uit naar het grote feest. Hun optreden. Het kon niet snel genoeg komen. Aan hun gezichten te zien, viel dit reuze mee. Het was volop genieten. Alle kinderen (en hun juf) waren tevreden. Ze verdienen een grote pluim!!! Maar een even grote pluim voor de kippen en de haantjes, de vakens en de bokken.

Ook bedankt aan de vele vrijwilligers voor het bakken van de taarten en de mensen die geholpen hebben met het bedelen van de koffie en de taart.

Toch heb ik nog een vraagje aan de grootouders. Ik heb helaas geen foto's kunnen trekken. Zijn er mensen die mooie foto's hebben, zodat ik deze ook op de blog kan plaatsen? Je mag ze steeds doorsturen naar tweedekleuterettelgem@hotmail.com. Alvast bedankt!!!

 

20:05 Gepost door Lindsey Ballière in 06) Grootouders - de boerderij | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18 november 2012

Tinkelbel

Donderdag gingen we met alle kleuters naar het RAM. Er was toneel. We dachte "dat wordt leuk" Maar wat we zagen, steeg boven onze verwachtingen uit. Het was super mooi. Eens terug in de klas, vroegen de kleuters waar ze van Tinkelbel konden spelen. Ze zochten attributen in de klas die ze konden gebruiken. Om terug even in de sfeer te komen... Hieronder de inhoud van het toneel, enkele foto's en de trailer...


"Toen de eerste baby voor de eerste keer lachte, brak die lach in duizend stukken die overal in 't rond vlogen, en zo werden elfjes geboren"

 

(J.M. Barie - auteur Peter Pan)

 

En het bekendste elfje ter wereld komt naar je toe! Maar… je moet even geduld hebben, want Tinkelbel heeft zich niet alleen verslapen, ze wordt onderweg naar het jaarlijkse elfenbal ook nog afgeleid door de beesten, de bomen, de bloemen en zelfs de bijtjes (of waren het meren, margrieten, merels en zelfs mollen?)

Zal ze er samen met de kinderen en het aardelfje, het luchtelfje, het waterelfje en het vuurelfje in slagen om de elfendans in te studeren, haar jurk te versieren en op tijd te zijn voor de openingsdans? Ondek het in deze wondermooie vertelvoorstelling vol vrolijke muziek, grappige rijmpjes en magische spelletjes die uitmondt in een heus elfenbal!

 

 

 

  • Tekst & Regie: Fabio Van Hoorebeke
  • Spel: Anne Van Opstal
Click to play this Smilebox collage
Create your own collage - Powered by Smilebox
Personalize a collage

 

Trailer Tinkelbel

16:20 Gepost door Lindsey Ballière | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |