31 december 2012

Kerstfeest in de klas

We hebben tijdens het thema kerstmis vooral onze zintuigen eens laten werken. Voelen, horen, ruiken, proeven, zien, we hebben ze allemaal nodig gehad.

We moesten goed voelen aan de kerstversieren. Aan de hand van een vorm of textuur moesten de kinderen de juiste kerstversiering uit de voeldoos halen. Het werken met mousse, brooddeeg, iets blinkend maken met vernis, het waren leuke ervaringen.

De aangename geur van kaarsje en bloemen die ons helemaal in feeststeming brachten. Maar ook het proeven van gezonde tussendoortjes kwam aan bod. Voor sommigen was het woord "kabouterhapje" heel belangrijk tijdens dit aanbod. Dit zorgde voor een goede motivatie om toch te proeven. En zo gebeurde het wel eens dat ze dachten dat ze het proevertje niet graag zouden lusten, maar na het kabouterhapje het toch lekker vonden en een groter stukje proefden. We kwamen tot de conlcusie dat we zeker van het lekker eten mogen genieten tijdens de feesten, maar dat het dan extra belangrijk is om daarnaast gezonde tussendoortjes uit te proberen. 

De kinderen deden tijdens dit thema extra hun best om een lichtje te zijn voor elkaar. Ze deden heel goed hun best en er was een hele aangename sfeer in de klas. Dit kon dan ook niet anders dan uitmonden in een groot kerstfeest met alle kleuters. De foto's vind je bij albums!

Tot volgend jaar!!! Alvast een goede start in 2013 gewenst!!!

10:56 Gepost door Lindsey Ballière in 08) Kerstmis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.