08 april 2013

Thema boeken

De boeken vielen in de smaak!

We maakten zelf twee boeken, ons eigen verhaal van Kaylan, een gevoelensboekje en uiteraard een bijhorende boekendoos. Ondertussen hebben de kinderen hun boekje mee naar huis en konden jullie er samen van genieten.

We bezochten de bib in oudenburg, maar ook onze eigen bib in de klas had veel succes. Zo konden de kinderen met het stratenboek aan de slag in de bouwhoek, met het kookboek in het poppenhuis, ze keken waar ze op reis konden met het reisboek vol hotels,.. Iedere kleuter had een lidkaart en kon telkens 1 boek uitlenen. Super leuk!!! De kinderen deden dit heel goed en draagden veel zorg voor de boeken.

Een boeiend moment was het moment waarop iedereen mocht vertellen waarom hij dit bepaald boek uit de bib heeft meegebracht. Heel boeiend voor mij, een echt trots moment voor de kleuters.

We vergeleken twee boeken:

 

 

We ontdekten dat een zefde verhaal in een boek, op cd en op cd kan staan. Wat is dan het leukst? Hier waren verschillende meningen over.

We ontdekten boeken zonder woorden, maar ook boeken zonder prentjes!

We ontdekten dat er een verhaal bestaat en dat er dan plots iemand heel het verhaal herschrijft en er een grappig verhaal van maakt!


Rijmverhalen waren ook leuk om te lezen, verhalen met kronkelende zinnen, grote woorden, kleine woorden, ... En nog zoveel meer...........

15:28 Gepost door Lindsey Ballière in 12) Boeken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.